Dostlar bu iş tamamen zevk işidir.Ve kişi ilk önce besleyeceği ırkı belirlemeli ve bu konu üzerinde yoğunlaşmalı besleyeceği ırk hakkında bilğiler toplamalı ve besleyeceği ırk hakkında bilği sahibi omalı daha sonra kendisine damızlık temini için hareket etmeli, bu harekettede ilk önce bu işte ehil ve kendini ispatlamş bir üreticiden kendisine damızlık kuş temin ederek bu hayatımızın vazgeçilmesi olan tatlı yaratıkları beslemeye başlamalı ve en iyiye en güzele ulşamak için çalışmaya başlamalı . Damızlık kuuşunuzu alırken dikkat edilecek bazı ince noktalar vardır.Bunlar arasında en önemlisi olan unsurları madde madde sıralayalım..
1-kuşun sağlıklı olup olmadığına
2-kuşun yaşına bakmak (bunu kuşun ayaklarına bakarak anlayabilirsiniz)
3-besleyeceginiz vasfın özelliklerini taşıyıp taşımadığına
Dostlar bilindiği gibi başarı zaman gerektiren bir şey olduğu için aldığınız kuşlardan başarı bir anda gelmeyecektir .Sabırla bekleyerek üretim yapacak eğer maksat yarışmalık kuş yetiştirmekse ki bu her üreticinin gönlünde olan bir şeydir .Daha fazla çaba harcamak lazım ve yarışmalarda derce yapmak için beslediğiniz ırkın yarışma vasfı özelliklerini iyi billmemiz lazım bunun içinde elimizden geldiği kadar her yarışmaya gitmek ve gözlemlemek lazım ki beslediğiniz ırkın vasıflarını iyi bilelim
Alışıla gelmiş şeyleri yazmak yerine kendim yazdım cuma TÜRKMEN