Kanaryapazari ilan siteniz

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

kanarya alımı,kanarya satış,kanarya takas,kanarya yem,kanaryalar,kanarya satışı ,kanarya kuşları,kanarya ilaç,kanarya bakım ürünleri,kanarya aksesuar ,kanarya yemleri kanarya mamaları ve tüm evcil hayvanlar, kanarya alımı,kanaryalar,kanarya satışı ,kanarya kuşları,kanarya ilaç,kanarya bakım ürünleri,kanarya aksesuar ,kanarya yemleri kanarya mamaları ve tüm evcil hayvanlar hakkında bulabileceginiz ilanlar bu sitede

Gönderen Konu: Benim Üretimhanem  (Okunma sayısı 1510 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

N. KEMAL TOPÇU

• ÜRETİCİ
  • Yeni üye
  • *
  • Üye ID: 285

Kayıt tarihi Şubat 04, 2010, 02:45:30 ÖS

• Toplam İleti: 8
Benim Üretimhanem
« : Şubat 08, 2010, 04:44:33 ÖS »
Merhabalar.
Öncelikle Bu forum sayfasını hazırlayan, emeği geçen tüm arkadaşları kutlar, tebriklerimi sunarım. Konusunda, Böyle güzel bir forum sayfası bulamadım. İlerde inşallah daha da güzele başarıya imzalar atacaktır.

Ben ve 2 arkadaşımla birlikte geçtiğimiz kasım ayında bir Üretimhane açmaya niyetlendik ve bir uygun dükkan tuttuk. Amacımız hem bu güzel kuşlarla vakit ayırmak, onların hoş melodilerini dinlemek, kendimizce bişeyler yapabilmenin mutluluğuna erişmekti.
İşte resimlerde ve Videoda gördüğünüz gibi yaklaşık 25 metrekarelik bir yer tuttuk ve bir kısmını salma yaptık. yükseklik2.30cm-en3.50 cm-genişlik 3.00 cm. Ancak kafamızda birçok soru vardı. Birincisi Amötördük ve doğru düzgün hiçbirşey bilmiyorduk sadece evimizde beslediğimiz birkaç çiftimiz vardı.
Neticede bismillah dedik ve başladık. Çok kaliteli kuşllar almadan bu işin acemiliğini üzerimizden atalım ve işi öğrenelim dedik.
Bişeyler şekillenmeye başladıkça daha da hırslandık ve 2 ay gibi bir süre dolmadan yaklaşık 30-35 çifte yakın kanaryamız oldu.
Bunun yanında birazda el becerisi yapalım dedik ve işte resimlerde gördüğünüz süs havuzu ve yemlik gibi birtakım şeyleri strafordan yaptık. (Straforları Anti bakteriyel silikon, ve yine anti bakteriyel yumuşak zemin derzi ve boya ile şekillendirdik ve gayette güzel bir görüntü elde ettik sanıyorum.) Bu el becerimizi inşallah daha da geliştireceğiz ve salmamıın içerisine monte edeceğiz.
Aslında daha yapılacak çok şeylerimiz var mesela zemine serdiğimiz kartonların üzerine Minüflo kaplamak, Salmanın içerisine ufak ta olsa bir ağaç koymak gibi..
Bu görüntülerimizi burda paylaşmamızın amacı ise;
Başında da dediğim gibi bizler yeni başladık ve çok amatörüz.
En baştaki sorunumuz dükkan hiç güneş görmemekte bunun için uv flora sanlardan takmayı uygun gördük ancak birtakım duyumlar aldığımız için korktuk uv flüoresanlar uzun müddet yandığında kuşlara zarar verebilirmiş. Şu anki dönemde ışıklandırmayı sabah 7 akşam 20.30 a kadar otomatiğe aldık flüoresanlar sönmeden 10 Dakka önce sarı renkte düşük vatlı gece lambasını devreye sokarak ışıklandırmayı hallettik. Ancak çok önemli bir gerçek te kuşların güneş enerjisine ihtiyaçlarının olması bu uv floresanların bu saatlerde yanması durumunda kuşlarımıza bir zarar gelebilirmi?
Işık

Gece lambası

İkincisi oda sıcaklığını genelde 23-24 derece civarlarında tutmaya çalışıyoruz ve şu an yumurtalar almaya başladık dişilerden ve hatta birkaç tane yavrular çıktı ancak çıkan yavrulardan birkaç tanesi öldü acaba sıcaklık yeterli mi gelmiyor yoksa başka bir sorun mu var?

üçüncüsü bilezik ve federasyona kayıt konusu. bizler istanbul okmeydanında yapmaya başladık bu işi nereye ve nasıl kaydolacağız bu konuda yardımlarınız.

Dördüncüsü bit, vitamin, ilaç ve yemler, mamalar hakkında iyi bilgilere ihtiyacımız var bu konuda yardımlarınızı, uyarılarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Beşincisi Şu an renk kuşları beslemeye başladık ve büyük ağırlık renk kuşları olacak ancak diğer kuşlardan da zamanla ve bu işi iyice öğrendikçe koymayı düşünüyoruz. Safkan kuşlara ihtiyaçlarımız olacak ki bunları da sizlerle tanışarak ve sizlerin tavsiyelerinizle, önerilerinizle bir yön çizmeyi düşünüyoruz.

Yani kısacası her türlü güzel bilgilere, eleştirilere, tavsiye ve önerilere açığız. Sizlerden bu konuda her türlü yardımlarınızı bekliyoruz.
Bol yavrulu ve güzel bir sezon dileğiyle,
Saygı ve sevgilerimizle;
N. Kemal Topçu

Üretimhane resimleri ve Video görüntüsü

Video:
Download : http://img684.imageshack.us/img684/9882/sl275674.mp4
İzle : http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-kanarya-uretimhane/1748267

Resimler:

Sıcaklık :

Strafordan Fıskiyeli süs havuzu ve yemlik:

Birkaçta kafeslerden görüntüler:

« Son Düzenleme: Şubat 08, 2010, 05:06:04 ÖS Gönderen: N. KEMAL TOPÇU »

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye
  • Üye ID: 1

Kayıt tarihi Ekim 12, 2009, 12:11:10 ÖS

• Toplam İleti: 286
  • İlan ve paylaşımın tek adresi
Ynt: Benim Üretimhanem
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2010, 12:40:21 ÖÖ »
İnanın resimlere bakarken daldım gittim ben böyle bir güzellik görmedim inanın her üretim heveslisi kişinin hayalinde olan bir yer yeriniz ve ortamınız mükemmel inşallah güzel damızlık kanaryalarla üretim yapma imkanınızda olur ve başarıyı yakalayarak en iyi yerlerde olmayı hakedersinin sizleri kutlar başarılar dilerim ayrıca sitemizde paylaşımda bulunma zahmetini gösterdiğiniz için çok çok teşekkür ederim

iyi bir sezon dileğiyle

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye

« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2010, 01:06:42 ÖÖ »
Birde ışık konusunda bir tavsiyem olacak eğr bu şekilde ışık devamlı yanık halde durursa kuşları olumsuz etkilyecektir kuşların ışık konusu çok önemli bir konudur ve dikkat edilmediği takdirde kuşların uyku problemi hastalıklarıda beraberinde getirecektir .Bunun için ayarlı ışıklar var onlardan alarak zamana göre sabah güneş doğuş ve akşam güneş batış saatlerine ayarlayarak  ışık zamanını kendiniz ayarlayabilirsiniz aklınızda bulunsun bence çok önemli bir olay ışık olayı

sayğılar

N. KEMAL TOPÇU

• ÜRETİCİ
  • Yeni üye
  • *

« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2010, 10:14:15 ÖÖ »
İnanın resimlere bakarken daldım gittim ben böyle bir güzellik görmedim inanın her üretim heveslisi kişinin hayalinde olan bir yer yeriniz ve ortamınız mükemmel inşallah güzel damızlık kanaryalarla üretim yapma imkanınızda olur ve başarıyı yakalayarak en iyi yerlerde olmayı hakedersinin sizleri kutlar başarılar dilerim ayrıca sitemizde paylaşımda bulunma zahmetini gösterdiğiniz için çok çok teşekkür ederim

Birde ışık konusunda bir tavsiyem olacak eğr bu şekilde ışık devamlı yanık halde durursa kuşları olumsuz etkilyecektir kuşların ışık konusu çok önemli bir konudur ve dikkat edilmediği takdirde kuşların uyku problemi hastalıklarıda beraberinde getirecektir .Bunun için ayarlı ışıklar var onlardan alarak zamana göre sabah güneş doğuş ve akşam güneş batış saatlerine ayarlayarak  ışık zamanını kendiniz ayarlayabilirsiniz aklınızda bulunsun bence çok önemli bir olay ışık olayı

sayğılar

iyi bir sezon dileğiyle

Öncelikle Cuma bey övgünüze çok teşekkür ediyorum.
Sizin gibi ustalarımızın başlarını sık sık ağırtacağımızı sanıyor ve sizlerden bizlere yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Işık konusuna gelince;
Zaman saatli şalter ve priz kullanıyorum yani;
Sabah saat 07:00 dan itibaren floresanlarım yanıyor ve akşam 22:30 da sönüyor. 22:15 te ise çok düşük vatlı Sarı (Ay ışığına benzer) Ampulüm yanıyor ve ortamda çok düşük bir ışık oluşturuyor tüneklere ve yumurtalara kalkmak için. yani yaklaşık 13-14 saat floresan geri kalan zamanda da sarı ışık yanıyor. Yani floresanlar sürekli yanmıyor. Ama bunun dışında bilmediğim bir şey varsa paylaşmanızı rica edeceğim.
Asıl sıkıntım bu normal floresanların yerin Ultraviole floresanlardan koyarsam ve yaklaşık 13-14 saat yanarsa kuşlara bir zararı olurmu. Ultraviole ışıklar bakterilere karşı çok etkililer ki biliyorsunuz yem temizleme makinalarında kullanıyorlar. Kuşlara zararı olurmu acaba? Hiç deneyen Kullanan oldumu? onu merak ettim.
İlginize ve yorumlarınıza çok teşekkür ediyor ve tüm Üretici arkadaşlarımıza iyi bir sezon diliyorum.
Saygılarla;
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2010, 10:21:23 ÖÖ Gönderen: N. KEMAL TOPÇU »

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye

« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2010, 04:38:15 ÖS »
size musait bir zamanda bu konuda bilği yazacağım

Muhsin YILDIRIM

• Site yöneticisi
  • Global Moderator
  • Küçük üye
  • Üye ID: 168

Kayıt tarihi Aralık 16, 2009, 01:50:30 ÖS

• Toplam İleti: 92
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2010, 07:45:08 ÖS »
Kemal Bey merhaba ,

Cuma kardeşimizin de söylediği gibi üretimhaneniz bir çoğumuzun hayal ettiği kadar güzel , ferah ve elverişli. El becerisi ile oluşturduğunuz ortam için tebrik ederim. Aydınlatma işini zaten ayarlamışsınız üzerine söylenecek bir şey yok , benim gözüme takılan yemlikleri strafor içine koymuşsunuz kuşlar o straforları kemirip zehirlenebilirler.

Hayırlı bir üretim sezonu geçirmeniz dileğiyle.

Muhsin YILDIRIM
İstanbul - Ataşehir

N. KEMAL TOPÇU

• ÜRETİCİ
  • Yeni üye
  • *

« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2010, 03:33:47 ÖS »
Kemal Bey merhaba ,

Cuma kardeşimizin de söylediği gibi üretimhaneniz bir çoğumuzun hayal ettiği kadar güzel , ferah ve elverişli. El becerisi ile oluşturduğunuz ortam için tebrik ederim. Aydınlatma işini zaten ayarlamışsınız üzerine söylenecek bir şey yok , benim gözüme takılan yemlikleri strafor içine koymuşsunuz kuşlar o straforları kemirip zehirlenebilirler.

Hayırlı bir üretim sezonu geçirmeniz dileğiyle.

Muhsin bey merhaba,
Dikkatinize ve ilginize öncelikle çok teşekkür ediyorum, Strafor olduğu gözünüzden kaçmamış.
Süs şelalesi de yemliklerde strafordan yapılma ve kuşlara zarar vereceğini tahmin ettiğim için onları Anti bakteriyel Akvaryum silikonları, yine anti bakteriyel yumuşak zemin dolgusu ve anti bakteriyel boya ile boyuyorum ve bir kaya kadar sert oluyorlar. yani strafor tamamen altta kalıyor.
bunları hem görsellik hemde tamamen doğal görüntü elde etmek için yapıyorum ve önümüzdeki hafta içersinde süs şelalesini de içeriye koyduğumda resimleri sizlerle paylaşmayı umut ediyorum.
Ayrıca sayın Cuma bey, İnşallah yoğunluğunuz biran önce biter ve derin bilgilerinizi, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi sizden sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılar ve sevgilerle;

MURAT DUR

• renk kanaryacısı
  • Yeni üye
  • *
  • Üye ID: 8

Kayıt tarihi Ekim 14, 2009, 07:28:24 ÖS

• Toplam İleti: 39
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2010, 12:07:44 ÖÖ »
Kemal bey kümesiniz gerçekten güzel,umarım kümesin güzelliği kadar bol yavrulu bir sezon geçirirsiniz.41 KERE MAŞALLAH

Tuncay DURMAZ

• Renk kanarya üreticisi
  • Yeni üye
  • *
  • Üye ID: 185

Kayıt tarihi Aralık 17, 2009, 11:28:18 ÖS

• Toplam İleti: 15
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2010, 03:00:16 ÖS »
kümesiniz çok güzel olmuş tebrikler.müsade ederseniz birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum  .kuşların hepsini salmaya atıp yuva astıgınızı gördüm buşekilde kuşların anası babası belli olmaz ve ırklarda karışmış olur ,eşte degilseler karışık atabilirsiniz .salma türü üretimde kuşlar birbirinin yuvalarını bozdugunu duymuştum .ayrıca kümesinizi isitmanıza gerek yok ben esenyurtta oturuyorum bizim burası istanbulun en soguk bölgesi .ocak ayında kar yaarken benim kuşlarım yumurta vermeye başladılar.kümesin ısısı 2 dereceye kadar düştü şu an 14.02.2010 . 25 tane yavru var kuşlarımın altında.ama siz bu sene bu ısıya alıştırmışınız kuşlarınızı ,degişiklik yapmayın .ama tavsiyem seneye ısıtıcı kullanmayın .beni ziyaret edip kümesimden faydalanabilirsiniz 10 yıldır üreticiyim.

Üretiminizi katlı kafeslerde yaparsanız temizlik ve bakımı daha kolay olacaktır.kuşlarınız rahatsız olmayacaklardır

termometrenin dogru çalıştığına emin olabilirsiniz.ayrıca ben yumurtaları topluyorum ve hangi çiftin yumurtası olduğunu üzerine yazıyorum keçeli kelem ile ,bu markaj işi biraz tehlikeli kalem yumurtanın içine girebilir dikkatli olmak lazım .yumurta fotoları 25.01.2010 da çekildi .kolay gelsin

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye

« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2010, 06:28:45 ÖS »
Kemal bey tuncay abimizin deikleri inanın öyle basit şeyler değil bence önerilerini dikkate alınız dediklerinde A'dan Z'ye kadar doğru şeyler ayrıca Tuncay abi sanada teşekkürler ederim paylaşımın için

Reşit TEMİZ

• Yeni üye
  • *
  • Üye ID: 59

Kayıt tarihi Kasım 12, 2009, 11:01:15 ÖÖ

• Toplam İleti: 6
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2010, 11:47:25 ÖS »
Maşallah Kemal abi üretim haneniz çok süpermiş

NE GİDENEDİR SÖZÜM, NEDE KALANA, ODA BİRAZ TAKILIP GİDER NASIL OLSA.

Oğuzhan SEÇEN

• Global Moderator
  • Aktif üye
  • Üye ID: 217

Kayıt tarihi Ocak 01, 2010, 05:07:56 ÖS

• Toplam İleti: 153
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2010, 10:37:05 ÖS »
Harıka bir üretimhane Gerçekten çok güzel :)

malinua ido.!

• Kral Malinuacı
  • Yeni üye
  • *
  • Üye ID: 171

Kayıt tarihi Aralık 16, 2009, 04:09:12 ÖS

• Toplam İleti: 6
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2010, 11:55:00 ÖS »
Bence gayet güzel,meraklı,heycan verici aynı zamanda enteresan bir salma olmuş.Allah bereketli sezonlar geçirmenizi nasip etsin.

ALEME SELAM  MALİNUA YA DEVAM.!