Kanaryapazari ilan siteniz

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

kanarya alımı,kanarya satış,kanarya takas,kanarya yem,kanaryalar,kanarya satışı ,kanarya kuşları,kanarya ilaç,kanarya bakım ürünleri,kanarya aksesuar ,kanarya yemleri kanarya mamaları ve tüm evcil hayvanlar, kanarya alımı,kanaryalar,kanarya satışı ,kanarya kuşları,kanarya ilaç,kanarya bakım ürünleri,kanarya aksesuar ,kanarya yemleri kanarya mamaları ve tüm evcil hayvanlar hakkında bulabileceginiz ilanlar bu sitede

Gönderen Konu: Yumurtadan Çıkan yavrular birkaç gün sonra ölüyor.  (Okunma sayısı 460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

N. KEMAL TOPÇU

• ÜRETİCİ
  • Yeni üye
  • *
  • Üye ID: 285

Kayıt tarihi Şubat 04, 2010, 02:45:30 ÖS

• Toplam İleti: 8
Yumurtadan Çıkan yavrular birkaç gün sonra ölüyor.
« : Şubat 11, 2010, 04:39:02 ÖS »

Değerli Arkadaşlar,
Yumurtanın üzerinden zorla kaldırdığım dişilerin bile yavruları yumurtadan çıkıyor, ancak Anne birkaç gün besledikten sonra yavrulara bakmıyor (kursakları boş ve soğuk) ve yavrular malesef ölüyor.
Bu şu anda 3 dişimde de aynı oldu gibi. yani 6-7 tane yavru 4-5 günlükken öldüler.
1 dişimin yavruları kafeste, 2 dişimin de yavruları salmada öldüler.
Mamalık sürekli günlük değiştiriliyor ve salmaya bol bol konuluyor (kuşlar ağırlıklı mama yiyorlar). ortam sıcaklığı 23-24 dereceden aşşağıya düşmüyor, ortam temizliği 2-3 günde bir yapılıyor.
Salmada olanlar ortamdaki diğer erkeklerden etkilenerek mi yavruya bakmıyorlar? (yumurtadan çıktıktan sonra Dişi ve yavruları kafese alsam yer değişikliğini hayvanlar benimsermi?)
yani bilemiyorum ve bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
İlgi ve alakalarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye
  • Üye ID: 1

Kayıt tarihi Ekim 12, 2009, 12:11:10 ÖS

• Toplam İleti: 286
  • İlan ve paylaşımın tek adresi
Ynt: Yumurtadan Çıkan yavrular birkaç gün sonra ölüyor.
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2010, 10:39:23 ÖS »

Değerli Arkadaşlar,
Yumurtanın üzerinden zorla kaldırdığım dişilerin bile yavruları yumurtadan çıkıyor, ancak Anne birkaç gün besledikten sonra yavrulara bakmıyor (kursakları boş ve soğuk) ve yavrular malesef ölüyor.
Bu şu anda 3 dişimde de aynı oldu gibi. yani 6-7 tane yavru 4-5 günlükken öldüler.
1 dişimin yavruları kafeste, 2 dişimin de yavruları salmada öldüler.
Mamalık sürekli günlük değiştiriliyor ve salmaya bol bol konuluyor (kuşlar ağırlıklı mama yiyorlar). ortam sıcaklığı 23-24 dereceden aşşağıya düşmüyor, ortam temizliği 2-3 günde bir yapılıyor.
Salmada olanlar ortamdaki diğer erkeklerden etkilenerek mi yavruya bakmıyorlar? (yumurtadan çıktıktan sonra Dişi ve yavruları kafese alsam yer değişikliğini hayvanlar benimsermi?)
yani bilemiyorum ve bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
İlgi ve alakalarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Kemal bey bu sorun salmalarda genelde olan sorunlar diğer kuşlar tarafından rahatsız edilme olasılığı çok  ve çıkan yavruları veya yumurtayı başka kafes almanız bu sorunu çözeceğini zannetmiyorum aksine kuşları ürkütür ve yuvalarından kalkmasına neden olur.beni size tavsiyen üreme işini kafs sistemine alıpta yavruları salmada uçurmanız

sayğılar

N. KEMAL TOPÇU

• ÜRETİCİ
  • Yeni üye
  • *

« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2010, 03:42:15 ÖS »

Cuma bey çok teşekkür ederim bilgilerinize,
Gerçekten ben sizlerin başını ağırtacağım bu gidişle. Anlayışınızla davrandığınız için de ayrıca çok teşekkür ederim.
Yumurtaya düşmemiş dişileri gözlemledim ve kanat kıstığı yakınlaştığı erkekle birlikte kafeslere koymaya başladım. Birkaç gün geçtikten sonra yumurtalıkları da kafese asmaya başlayacağım inşallah.
Diğer yumurtlamış dişilerin yavruları çıkıp bakana dek mecburen salmada tutacağım yer değiştirmeyeceğim.

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye

« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2010, 04:16:48 ÖS »
Şuan için zaten kafese almanız tehlikeli oolur ama alabildiğiniz kadarını kafeslere alırsanız bence daha verimli bir sezon geçirirsiniz ve salmada uçan yavrularınız sağlık bir şekilde büyür ve yavru ölümleride azalır zira salmada uçan kanaryayla kafeste yettişen kanarya arasında bariz farklılıklar söz konusudur

sayğılar

N. KEMAL TOPÇU

• ÜRETİCİ
  • Yeni üye
  • *

« Yanıtla #4 : Mart 24, 2010, 12:00:41 ÖS »
Şuan için zaten kafese almanız tehlikeli oolur ama alabildiğiniz kadarını kafeslere alırsanız bence daha verimli bir sezon geçirirsiniz ve salmada uçan yavrularınız sağlık bir şekilde büyür ve yavru ölümleride azalır zira salmada uçan kanaryayla kafeste yettişen kanarya arasında bariz farklılıklar söz konusudur

sayğılar

Cuma bey saygılar,
Yaklaşık 15 çift kanaryamı salmadan aldım ve kafeslere koydum. Hepsi normal olarak yumurtladı ve yavruları düzenli bir şekilde aldım. Ancak bazı yumurtalar boş çıktı.

işte sorun bundan sonra başladı yavrular 3-5 günlükken ölmeye başladılar. hemen sebebini araştırdım ve yavrulukların altında bitlerin varlığını gördüm ve hemen çok ivedi bir şekilde kafesleri temizledim ortamı hijyenik ve antibakteriyel şampuanlarla temizledim, bit spreyi ve bit tozu aldım bunları yavrulukların altındaki keçenin altına gazete kağıdı koyarak toz serpeledim keçeye de bir miktar toz serpeledim. kuşların üzerlerine kafese de sprey sıktım. Keçeleri çok sıcak su içerisinde yıkadım ve beklettim. yani kısacası iyi bir temizlik yaptığımı zannediyorum. ama malesef 1 tane dahi yavrum sağ kalmadı yaklaşık 40 yavru 3-5 günlükken öldüler.
şimdi tekrar yumurtlamaya başladılar.
temizliğe çok dikkat etmeye başladım ve bu hafta sonu tekrar bit için bir operasyon yapmayı düşünüyorum.
sizden ricam,
1- bit için yaptığım bu mücadele yeterlimi yoksa tavsiye edeceğiniz başka şeyler varmı?
2- yavruların 3-5 günlükken ölmelerinin tek sebebi bitler olabilirmi yoksa başka bir sebep te olabilirmi?
3- yavrusu olan bir kafese ara ara yeşillik günü birlik mama ve yem nijer tohum gibi yiyeceklerin verilmesi yeterlimi? başka şeyler de vermem gerekirmi? ya da vitamin türü şeyleri sularına katabilirmiyim?
bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.
Vereceğiniz cevap için de ayrıca şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarla;

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye

« Yanıtla #5 : Mart 24, 2010, 10:31:26 ÖS »
1.Sorunuz cevabı : Bit için kuşlarınızza vilmectin enselerine bir damla ayrıca yuvalıklara opigal 5 veya keneson toz mutlaka

2.Sorunuz cevabı : Muhtemelen anne bakmıyordur ama aşırı bit varsa sorun tamamen bittendir.bitle mucadele şart

3.Sorunuz cevabı :Verdiğiniz besin periyodiği çok iyi böyle devam edin fazlasına gerek yok ama mam şeklinizi değiştirmeyin

sayğılar