Şuan için zaten kafese almanız tehlikeli oolur ama alabildiğiniz kadarını kafeslere alırsanız bence daha verimli bir sezon geçirirsiniz ve salmada uçan yavrularınız sağlık bir şekilde büyür ve yavru ölümleride azalır zira salmada uçan kanaryayla kafeste yettişen kanarya arasında bariz farklılıklar söz konusudur
sayğılar
Cuma bey saygılar,
Yaklaşık 15 çift kanaryamı salmadan aldım ve kafeslere koydum. Hepsi normal olarak yumurtladı ve yavruları düzenli bir şekilde aldım. Ancak bazı yumurtalar boş çıktı.
işte sorun bundan sonra başladı yavrular 3-5 günlükken ölmeye başladılar. hemen sebebini araştırdım ve yavrulukların altında bitlerin varlığını gördüm ve hemen çok ivedi bir şekilde kafesleri temizledim ortamı hijyenik ve antibakteriyel şampuanlarla temizledim, bit spreyi ve bit tozu aldım bunları yavrulukların altındaki keçenin altına gazete kağıdı koyarak toz serpeledim keçeye de bir miktar toz serpeledim. kuşların üzerlerine kafese de sprey sıktım. Keçeleri çok sıcak su içerisinde yıkadım ve beklettim. yani kısacası iyi bir temizlik yaptığımı zannediyorum. ama malesef 1 tane dahi yavrum sağ kalmadı yaklaşık 40 yavru 3-5 günlükken öldüler.
şimdi tekrar yumurtlamaya başladılar.
temizliğe çok dikkat etmeye başladım ve bu hafta sonu tekrar bit için bir operasyon yapmayı düşünüyorum.
sizden ricam,
1- bit için yaptığım bu mücadele yeterlimi yoksa tavsiye edeceğiniz başka şeyler varmı?
2- yavruların 3-5 günlükken ölmelerinin tek sebebi bitler olabilirmi yoksa başka bir sebep te olabilirmi?
3- yavrusu olan bir kafese ara ara yeşillik günü birlik mama ve yem nijer tohum gibi yiyeceklerin verilmesi yeterlimi? başka şeyler de vermem gerekirmi? ya da vitamin türü şeyleri sularına katabilirmiyim?
bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.
Vereceğiniz cevap için de ayrıca şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarla;