Kanaryapazari ilan siteniz

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

kanarya alımı,kanarya satış,kanarya takas,kanarya yem,kanaryalar,kanarya satışı ,kanarya kuşları,kanarya ilaç,kanarya bakım ürünleri,kanarya aksesuar ,kanarya yemleri kanarya mamaları ve tüm evcil hayvanlar, kanarya alımı,kanaryalar,kanarya satışı ,kanarya kuşları,kanarya ilaç,kanarya bakım ürünleri,kanarya aksesuar ,kanarya yemleri kanarya mamaları ve tüm evcil hayvanlar hakkında bulabileceginiz ilanlar bu sitede

Gönderen Konu: Parizyen kanarya  (Okunma sayısı 866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye
  • Üye ID: 1

Kayıt tarihi Ekim 12, 2009, 12:11:10 ÖS

• Toplam İleti: 286
  • İlan ve paylaşımın tek adresi
Parizyen kanarya
« : Kasım 17, 2009, 07:25:00 ÖS »
BİR ŞEKİL KUŞUDUR
[/b]

Yavuz İĞRET

• Yeni üye
  • *
  • Üye ID: 306

Kayıt tarihi Şubat 20, 2010, 09:36:37 ÖS

• Toplam İleti: 5
Ynt: Parizyen kanarya
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2010, 10:09:14 ÖS »
Bende kıvırcık var,çiftleştiler fakat erkek, hatun kişi kuluçkaya yatınca durgunlaştı tüylerini kabarttı kara kara düşünüyor ) 3 yumurtaları var onların geleceğini düşünüyor diyeceğim fakat ekmek elden su gölden) benim rahmetli babam iyi kuşçuydu muhtemelen o anlardı sebebini fakat ben anlayabilmiş değilim...
erkek kuş kabarık bir şekilde tünemekte ve kuyruğunu ritmik olarak aşağıya doğru indirip kaldırıyor(sanki nefes ritmi gibi) iştahı iyi ,dıçkısı normal...
dişinin yanından aldığımda normalleşiyor gibi fakat eşi bundan hoşnut olmadığını çıkardığı seslerle belli ediyor.. dişi yumurtalara oturdu erkeği alsam herhangi bir sorun yaşarmıyız ??

sorumu cevaplarsanız çok sevinirim ,saygılar başarılar..
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2010, 10:12:07 ÖS Gönderen: yigret »

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye

« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2010, 10:42:44 ÖS »
beyfendi adınızı bilmediğim için yiğret diyeceğim ama adınızı soyadınızı bana bildirirseniz düzeltirim :D

ayrıca sorunuza gelince bu belirtiler yumurta zamanında ancak dişilerde olur,fakat erkekte olduğu pek sık rastlanan bir şey değildir.Bunun için bence önlem alınması lazım sizden istediklerim bana kuşun dışkısı nasıl ,altına bakın altında morarma varmı,ve atrı sizin gözlemlediğiniz bazı haller bunlar çok önemli bunlara göre ilaç ve tedavi şekilleri veririz sayğılar

Yavuz İĞRET

• Yeni üye
  • *

« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2010, 05:48:12 ÖS »
cuma bey; adım yavuz igret.
öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim kuşumuzun dışkısında yada al tarafında bir sorun görülmüyor dışarı aldığımda normale dönüyor keyfi yerine geliyor fakat yuvada dişi yumurtaların üzerindeyken sanki uyuyor gibi şişiyor ve durgunlaşıyor ,dişi yuvadan kalkıp garip sesler çıkardığında tekrar eski haline geliyor... erkeği ayırsam dişi yavrulara bakar mı tek başına.

saygılar

Muhsin YILDIRIM

• Site yöneticisi
  • Global Moderator
  • Küçük üye
  • Üye ID: 168

Kayıt tarihi Aralık 16, 2009, 01:50:30 ÖS

• Toplam İleti: 92
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2010, 06:55:31 ÖS »
Yavuz Bey ,

Eğer erkeğin yeme içme problemi yoksa , başka bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Dişi ile olan münasebeti bitmiş dişi yumurtalara yatarken erkeğe zaten oturup beklemek ve eğer iyi bir bakıcıysa arada dişiyi beslemekten başka yapacak iş kalmıyor. Benzer bir durum benim kümesimde de söz konusu ama erkeğin hiç bir sorunu yok. Arada dişiyi besliyor , kendi besleniyor ve bekliyor. Dişi yuvadan çıktığında hareketleniyor , etrafta ki erkeklerden öten olduğunda öterek onlara meydan okuyor , geri kalan zamanda söylediğim gibi tünekte bekliyor.

Tabi bu konuda açıklama getirecek üstadları dinlemek daha iyi olacaktır.

Saygılar

Muhsin YILDIRIM
İstanbul - Ataşehir

Yavuz İĞRET

• Yeni üye
  • *

« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2010, 08:03:22 ÖS »
cuma bey;
Verdiğiniz bililere teşekkür ediyorum, dişiyi besliyor kendide besleniyor dahası dişi yumurtadan kalktımı onun yerine oturuyor, o halde sorun birini beklerken yaşanılan can sıkıntısından öte değil sanırım  :D  affınıza sığınarak bir sorum daha olacak bende 6 tane kuş var bunlardan 3 tanesi agat, agatların biri erkek bir de sıra kuşu var oda erkek ara sıra ötüyor gagasının yanında pembe renkli uru bulunmakta bu sebeple kendisine izzet altınmeşe adını verdik :D bu uru tedavi etme imkanımız varmı? neden soruyorum ? dişi agat ile kafes dışından iyi anlaştıkları halde yan yana geldiklerinde izzet  sanki kompleks e griyor :D şaka bir yana tünekte kabarıp oturmaktan başka bir iş yapmıyor bu arada izzetin dışkısı koyu siyah renkte yardımlarınız için tekrar teşekkür eder saygılar sunarım..

Yavuz İĞRET

• Yeni üye
  • *

« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2010, 09:28:05 ÖS »
Muhsin bey; verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim saygılarımla..

Muhsin YILDIRIM

• Site yöneticisi
  • Global Moderator
  • Küçük üye
  • Üye ID: 168

Kayıt tarihi Aralık 16, 2009, 01:50:30 ÖS

• Toplam İleti: 92
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2010, 09:42:29 ÖS »
Yavuz Bey ,

Rica ederim , paylaşılmayan bilgi değersizdir. Kuşun dışkısı koyu renkliyse hastalık belirtisi olabilir ama bu konuda size öneride bulunabilecek bilgi donanımına sahip değilim. Üstadlarımız yorum yapacaklardır.

Muhsin YILDIRIM
İstanbul - Ataşehir

Cuma TÜRKMEN

• Site Yönetimi
  • Administrator
  • Uzman üye

« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2010, 12:22:44 ÖÖ »
Yavuz bey sitemizde ur tedavisini anlattım bakarsanız sizin için ön bilgi olur sayğılar